صحبت کردن در خواب می تواند یک رفتار غیر طبیعی و نوعی اختلال در خواب باشد ولی گاهی نیز حرف زدن در خواب مشکلی محسوب نمی شود و یک اتفاق بسیار ساده است. حرف زدن در خواب می تواند در حد زمزمه یا صحبت کردن کامل باشد حتی گاهی مشاهده شده است که افراد در هنگام خواب از وجود یک راز صحبت کرده اند و پس از بیداری به یاد نمی آورند که هنگام خواب راز خود را بر ملا کرده اند . برخی از افراد در طول شب چندین بار صحبت می کنند ولی برخی از افراد دیگر تنها یک بار در خواب ، آن هم به مدت ۳۰ ثانیه زمزمه هایی از دهان شان خارج می شود . افرادی که در خواب حرف می زنند پس از بیداری چیزی به یاد نمی آورند به همین دلیل این نوع اختلال از خواب در اغلب موارد برای خود فرم مشکلی به وجود نمی آورد ولی برای فردی که با او در یک اتاق می خوابد یا در یک خانه زندگی می کند قطعاً مشکلاتی را به همراه خواهد داشت. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این اختلال تا انتهای این مقاله از دکتر مهدی قدیری ، بهترین جراح پلاستیک بینی در اصفهان ، همراه شوید.
صحبت کردن در خواب می تواند به سه حالت باشد :
- زمزمه در خواب
- صحبت عادی در خواب
- فریاد کشیدن در خواب
حتی گاهی چنین تصور می شود که فرد با خود صحبت می کنند ولی در برخی مواقع مکالمه بینی فرد و شخص دیگری است. این نوع از اختلال می تواند برای آشنایان فرد حتی ترسناک باشد ، تصور کنید چندین نفر در یک اتاق خواب هستید و یک باره یکی از افراد با خود صحبت کند یا چنین تصور شود که به فرد دیگری ناسزا می گوید . نمی توان گفت که صحبت کردن خطرناک است ولی می تواند باعث آزار و اذیت افراد دیگر شود. صحبت کردن در خواب ، داد کشیدن در خواب ، فحش و ناسزا گفتن در خواب و غیره می تواند به علت اختلال در خواب باشد ولی گاهی نیز مواردی چون استرس ، هیجانات درونی ، پرخوردی و موارد این چنینی باعث حرف زدن در خواب می شود .
درمان اختلالات خواب در اصفهان
اختلالات خواب می توانند منشا عصبی داشته باشد به همین دلیل در صورت بروز اختلالات تنفسی در خواب یا راه رفتن و صحبت کردن یا هر مشکل دیگری که باعث می شود تا خواب راحتی نداشته باشید بهتر است که به یک کلینیک خواب اصفهان مراجعه کنید . در کلینیک خواب تمام علائم فرد مورد تجزیه قرار میگیرد تا علت اختلال خواب تشخیص داده و درمان شود.
چه عواملی موجب صحبت کردن در خواب می شوند ؟
ژنتیک : مطالعات و بررسی های پزشکی نشان می دهد که حرف زدن در خواب می تواند ریشه ژنتیکی داشته باشد. بررسی ها روی دوقلوهایی در هنگام خواب حرف می زنند نشان می دهد که والدین آن ها نیز در هنگام خواب هذیان گویی داشته اند.
کمبود خواب : ممکن است هرکسی در طول زندگی صحبت کردن در خواب را تجربه کند. به اعتقاد برخی پزشکان علت صحبت کردن در هنگام خواب می تواند کم خوابی همراه با استرس باشد ؛ زیرا کم خوابیدن بر روی مغز تاثیر گذاشته و بر روی کیفت خواب نیز تاثیر می گذارد.
اختلالات خواب : هر چند که حرف زدن در خواب نوعی اختلال است و ممکن است هر زمانی برای فرد رخ دهد اما این افراد با ایجاد صداها موجب آزار دیگران می شود. در بیشتر موارد همراه با صحبت کردن ، دیدن کابوس و یا راه رفتن در خواب نیز ارتباط وجود دارد.
داروهای خاص : مصرف برخی داروها عوارض جانبی داشته و منجر به اختلال در خواب می شود. معمولا این داروها بر کنترل عضلات در هنگام خواب تاثیر می گذارند و موجب برخی رفتارها در هنگام خواب مثل صحبت کردن می شوند. زمانی که حجم عضلات افزایش پیدا کند موجب غیر ارادی شدن آن می شود و ممکن است فرد در هنگام خواب لگد بزند ، راه برود ، مشت بزند و صحبت نماید. از جمله داروهای رایج مثل داروی ضد افسردگی سبب ایجاد این اختلال می شوند.
تب : در مواردی که فرد دارای تب شدید و بالا باشد ، به دلیل اینکه مغز و بدن خسته می شود ، این موضوع روی تنظیم ساعت بدن و سیستم ایمنی تاثیر گذاشته و موجب می شود تا فرد در هنگام خواب شروع به صحبت کردن کند.
افسردگی ، اضطراب و استرس عاطفی : بیشتر افرادی که در هنگام خواب صحبت می کنند ، الگوی خواب نامنظمی دارند. این امر معمولا به دلیل خاموش شدن مغز در هنگام شب می باشد که چرخ خواب را مختل می کند در حالی که ممکن است ذهن به صورت ناخود آگاه فعالیت داشته باشد.