جراحی بینی استخوانی به جراحی بینی گفته می شود که بر روی بینی استخوانی انجام شود. به بینی که دارای استخوان محکم و پوست نازک باشد ، بینی استخوانی گفته می شود. امروزه عمل زیبایی بینی یکی از پرطرفدارترین جراحی ها در دنیا می باشد. افرادی که برای این جراحی مراجعه می کننددارای بینی استخوانی یا بینی گوشتی هستند. برای دیدن نمونه کارهای دکتر مهدی قدیری ، جراح و متخصصص گوش و حلق و بینی اصفهان ، می توانید به گالری سایت ایشان مراجعه بفرمایید.
جراحی بینی استخوانی برای رفع چه مشکلاتی انجام می شود ؟
- رفع انحراف بینی
- از بین بردن کجی بینی
- برداشتن قوز روی بینی
- رفع افتادگی بینی
- اصلاح بزرگی بینی
- اصلاح بزرگی سوراخ بینی
جراحی بینی استخوانی
جراح بینی پس از انجام تمام معاینات و بررسی آزمایشات بینی ، توصیه های لازم درباره مراقبت ها و تغذیه بعد از جراحی زیبایی بینی را به بیمار توضیح می دهد. افرادی که بینی استخوانی دارند به دلیل اسکلت محکمی که دارند می توانند، عمل زیبایی بینی فانتزی و عروسکی و طبیعی انجام دهند. جراح بینی با انتخاب یکی از روش های جراحی با روش باز یا بسته، ایرادات موجود در بینی بیمار را برطرف می کند. بیمار پس از اتمام جراحی و بهوش آمدن به بخش منتقل می شود و پس از ۱ الی ۲ ساعت ترخیص می شود.
تکنیک های جراحی بینی استخوانی
بینی های استخوانی نسبت به فرمی که دارند به دو روش بسته و باز عمل می شوند. در ادامه این دو متد را بررسی می کنیم :
جراحی بینی استخوانی به روش باز
جراح طی عمل بینی از روش بسته ، پرههای بینی را توسط تیغههای مخصوص برش داده و اصلاحات لازم را با تسلط کاملی که روی آناتومی و جزئیات بینی دارد انجام می دهد. مهم ترین فواید این تکنیک جراحی ، دید کافی پزشک نسبت به ساختار و غضروف بینی است زیرا به طور کامل به پزشک کمک می کند که با دقت بالاتری عمل را پیش برد.
جراحی بینی استخوانی به روش بسته
در این متد برشی در تیغه بینی ایجاد نمی شود و برش ها داخل بینی انجام می شود. در ادامه با جداسازی استخوان از غضروف ، تغییرات لازم بر آن اعمال می شود. مهم ترین فواید تکنیک بسته نسبت به باز ، نبود جای زخم بیرونی ، عوارض کمتر ، مدت زمان کمتر جراحی و دوران نقاهت کوتاه تر می باشد. البته به طور کلی باید گفت که برای اصلاح فرم مناسب بینی ، پزشک طبق معایناتی که انجام می دهد ، تشخیص می دهد که چه روشی مناسب تر است.
عمل بینی استخوانی با لیزر
علم پزشکی آن قدر پیشرفت نکرده است که جراحی بینی استخوانی با لیزر انجام شود، لیزر نمی تواند تغییراتی را در اسکلت بینی ایجاد کند و فقط باعث تغییراتی در پوست بینی می شود.زمانی که از جراحی بینی با لیزر صحبت می شود ، داوطلبان عملی بدون درد و خونریزی را تصور می کنند که در واقع باید گفت که در دنیای جراحی پلاستیک ، ترفندی برای بازاریابی است. حال باید گفت که آیا می توان غضروف و استخوان سفت موجود در بینی را با لیزر شکل داد؟ قاطعانه باید گفت خیر. از لیزر فقط برای اصلاح ترمیم پوست ، آکنه های بینی و برش پوست استفاده می شود و به طور کلی باید گفت که عمل بینی با لیزر فقط جنبه تبلیغاتی و بازاریابی دارد.
اقدامات قبل از جراحی بینی استخوانی در اصفهان
- از آن جا که نتیجه جراحی زیبایی بینی ارتباطی مستقیم با تبحر و مهارت جراح بینی دارد ؛ مهم ترین نکته ای که قبل از عمل باید به آن توجه داشت انتخاب جراح بینی می باشد.
- پس از اطمینان از انتخاب جراح مجرب و کارآزموده ، فرد بایستی در جلسه مشاوره با ایشان شرکت نموده و اهداف خود از انجام این عمل را برای وی تشریح نماید.
- طی جلسه مشاوره ، جراح بینی به بررسی و آنالیز وضعیت فیزیکی بیمار می پردازد و آزمایشاتی را برای او درخواست می نماید که بیمار باید آن ها را انجام داده و نتیجه را در اختیار جراح قرار دهد.
- توجه داشته باشید که برای خانم هایی که متقاضی عمل بینی در اصفهان هستند ، تست بارداری نیز تجویز می شود ، زیرا در صورت حاملگی نباید عمل زیبایی بینی انجام گیرد.
- قبل از عمل زیبایی بینی ، متقاضی این جراحی باید در صورت ابتلا به بیماری خاص یا سابقه مصرف داروهای خاص حتما جراح معالج خود را آگاه سازد.
- لازم به ذکر است که افراد قبل از انجام عمل رینوپلاستی ، باید داروهای مسکن همچون آسپرین و داروهای حاوی آن را حداقل از ۱۴ روز قبل از عمل به طور کامل قطع نمایند ، چرا که این داروها سبب رقیق شدن خون شده و در حین عمل منجر به تشدید خونریزی می شوند.
علل ایجاد قوز و برآمدگی روی بینی
برآمدگی های موجود روی سطح بینی نه تنها در بینی استخوانی بلکه در برخی بینی های گوشتی نیز دیده می شوند اما بیشتر در افرادی روئیت می شود که بینی استخوانی دارند. از این رو عوامل مختلفی در ایجاد قوز تاثیر دارند که عبارتند از :
۱-عوامل ارثی : به صورت ژنتیکی و مادرزادی ممکن است فرد بینی استخوانی و غضروفی را به ارث برده باشد. در این موارد با رسیدن به سن بلوغ بزرگی بینی نمایان می شود.
۲-عوامل محیطی : بینی ممکن است به دلایل مختلفی بر اثر ضربه دچار اختلال شود. عواملی مانند ضربه در ورزش ، تصادف و غیره می تواند به شکستگی این عضو بویایی دچار شود که این موارد عموما همراه با مشکلات تنفسی و شکستگی در شخص به وجود می آید.
نازک بودن پوست بینی
همانطور که ضخیم بودن پوست بینی جراحی بینی استخوانی را دچار مشکل می کند نازک بودن بیش از حد آن نیز جراح را با مشکل مواجه می سازد. البته باید گفت با نازک بودن پوست بینی در دوره نقاهت فرد دچار تورم کمتر و باقی نماندن جای زخم می شود. نکته منفی در نازکی پوست این است که کوچک ترین مشکل پس از رینوپلاستی در پوست های نازک نشان داده می شود و بسیار آشکار است. چالش بزرگ جراح برای متقاضیان دارای پوست نازک ، جراحی بینی بدون نقص و عیب است زیرا در زیر این نوع پوست هیچ نقصی پنهان نمی ماند. به همین جهت پیشنهاد می شود به انتخاب جراحی بپردازید که مشابه بینی خود را در نمونه های جراحی او مشاهده کرده اید ، زیرا این پزشک با چالش های بینی شما در عمل های قبلی روبرو شده است و می تواند نتیجه دلخواه و مثبتی را برایتان خلق کند. هر قدر غضروف های بینی محکم و بیشتر باشد احتمال رسیدن فرد به نتیجه دلخواه نیز بیشتر می شود اما برای موفقیت بینی استخوانی نمی توان درصد دقیقی را اعلام نمود.
سایر اقدامات قبل از عمل بینی استخوانی
- چنانچه متقاضی جراحی بینی در اصفهان ، سیگار مصرف می کند می بایست از ۲ هفته قبل از عمل از مصرف آن اجتناب نماید ، زیرا سیگار سبب اختلال در اکسیژن رسانی به خون شده و فرد را در حین عمل در معرض خطر قرار خواهد داد.
- مصرف مشروبات الکلی نیز از ۲ هفته قبل از عمل ، ممنوع می باشد ؛ چرا که الکل سبب گشاد شدن عروق خونی شده و به این ترتیب ریسک افزایش خونریزی در حین عمل و تشدید تورم پس از جراحی را به دنبال خواهد داشت.
- افراد باید در صورت ابتلا به سرماخوردگی و نیز بیماری های خونریزی دهنده چه از نوع حاد و چه از نوع مزمن ، حتما پزشک خود را مطلع نمایند.
- شب قبل از جراحی بینی استخوانی در اصفهان ، استحمام ضروری می باشد زیرا تا چند وقت بعد از عمل بینی استخوانی فرد نباید استحمام نماید.
- افراد بایستی در روز عمل ، ناشتا باشند و از ۸ ساعت قبل از عمل چیزی نخورند تا در حین عمل با مشکل بازگشت محتوای معده به مجاری تنفسی و غیره مواجه نگردند.
- صورت خانم ها در روز جراحی بینی باید فاقد هر گونه آرایش بوده و آقایان نیز ریش و سبیل خود را تراشیده باشند.
- حضور در محل جراحی از نیم ساعت قبل از عمل ، ضروری می باشد.
مراقبت های بعد از جراحی بینی استخوانی که بیمار بهتر است رعایت کند :
- بعد از عمل بینی استخوانی برای کاهش تورم و کبودی از کمپرس یخ استفاده کنید.
- از خوردن غذاهایی که نیاز به جویدن زیاد دارد، خودداری کنید.
- برای نوشیدن مایعات از نی استفاده نکنید.
- تا دو ماه از زدن عینک خودداری کنید و در صورت لزوم از لنز استفاده کنید.
- از دست زدن به بینی و فین کردن، خودداری کنید.
- از رفتن به مکان های شلوغ خودداری کنید، زیرا ممکن است به بینی شما ضربه ای برخورد کند.
- مراقب اسپلینت بینی خود باشید تا خیس نشود.
- از انجام فعالیت های سنگین خودداری کنید.
- هنگام دراز کشیدن دو بالشت در زیر سرخود قرار دهید.
- از رفتن به استخر، سونا و قرار گرفتن در معرض آفتاب خودداری کنید.
تفاوت بینی استخوانی و بینی گوشتی
برخلاف بینی استخوانی ، بینی گوشتی پوست ضخیمی دارد و حجم بیشتر بینی متشکل از پوست است . پس از جراحی رینوپلاستی ، پوست بر روی ساختار جدید گذاشته می شود و ضخامت پوست در نشان دادن نتیجه تاثیرگذار است . اگر بینی پوست ضخیمی داشته باشد ، ظرافت های ایجاد شده را به خوبی نشان نمی دهد وبرای فرم بینی طبیعی مناسب تر است . بنابراین توصیه می شود افرادی که بینی گوشتی دارند ، جراحی طبیعی انجام دهند . از دیگر تفاوت های بینی گوشتی و بینی استخوانی ، دوران نقاهت پس از عمل زیبایی بینی می باشد . بینی گوشتی به دلیل ضخامت پوست برای تطبیق با ساختار جدید بینی و از بین رفتن کامل تورم نیاز به مدت زمان بیشتری دارد به همین دلیل دوره نقاهت فردی که بینی گوشتی دارد کمی طولانی تر از فردی است که بینی استخوانی دارد . نوع بینی در نتیجه و فرم دهی بینی تاثیرگذار است به همین دلیل بینی استخوانی برای جراحی مناسب تر است اما این بدین معنی نیست که بینی های گوشتی برای جراحی مناسب نیستند . افرادی که بینی گوشتی دارند باید به خوبی مشاوره های قبل از جراحی بینی استخوانی را دریافت کنند تا درک درستی از نتیجه جراحی راینوپلاستی خود داشته باشند.
هزینه جراحی بینی استخوانی در اصفهان
هزینه عمل بینی استخوانی با توجه به عوامل متفاوتی تعیین می شود. این عوامل عبارتند از :
- دستمزد جراح بینی
- هزینه بیمارستان
- هزینه متخصص بیهوشی
- هزینه آزمایشات و داروها
سوالات متداول در رابطه با جراحی بینی استخوانی
آیا بعد از عمل بینی استخوانی ، بینی به فرم قبلی باز می گردد ؟
در صوتی که تکنیک های عمل جراحی به درستی اجرا شوند ، هیچ دلیلی برای بازگشت بینی به فرم اولیه وجود ندارد. به صورت کلی نیز بازگشت بینی های استخوانی به حالت قبلی بسیار نادر است. در حال حاضر در پروسه جراحی بینی استخوانی در اصفهان ، غضروف های بینی به خوبی تقویت می شوند و این موضوع مانع از آن می شود که بینی به حالت قبلی باز گردد.
تاثیر استفاده از چسب روی بینی های استخوانی به چه صورت است ؟
مدت زمان استفاده از چسب بینی در افرادی که تحت عمل زیبایی بینی قرار می گیرند ، متفاوت است. استفاده از چسب به صورت منظم و صحیح موجب می شود تا فشار نسبی روی پوست بینی و بافت ها اعمال شده که این موضوع به کاهش تورم بینی بعد از عمل کمک زیادی می کند. در حالت کلی پیشنهاد می شود بینی های استخوانی تا ۱ الی ۲ ماه و بینی های گوشتی ۲ الی ۳ ماه از چسب بینی استفاده نمایند.
کدام مدل برای بینی های استخوانی مناسب تر است ؟
بینی های استخوانی به دلیل استخوان های مستحکم و منسجم و همچنین پوستی با ضخامت مناسب ، برای تمامی حالت های جراحی زیبایی بینی ، مناسب هستند. بنابراین در انتخاب بهترین مدل جراحی بینی استخوانی ، آناتومی صورت و سلایق فرد در نظر گرفته می شود. دقت داشته باشید که کوچک شدن بیش از حد بینی نشانه موفقیت آمیز بودن عمل جراحی نیست ؛ زمانی که بینی در تناسب کامل چهره و صورت فرد قرار داشته باشد ، به نحوی که موجب جذابیت و زیبایی بیشتر سایر اعضای چهره شود ، می توان با اطمینان از موفقیت آمیز بودن عمل جراحی صحبت نمود.
آیا دوره نقاهت عمل بینی استخوانی طولانی است ؟
دوره نقاهت و ریکاوری افراد به شرایط بدنی و میزان پیچیدگی عمل جراحی بستگی دارد. اغلب افراد بعد از گذشت ۷ الی ۱۰ روز از انجام جراحی بینی بهبودی نسبی پیدا کرده و می توانند به انجام فعالیت های روزانه خود باز گردند.